Kevätpyöräilyllä Jyväskylässä – Sippulanniemi

Pääsin viettämään viikonloppua vanhaan kotikaupunkiini Jyväskylään, kun olimme Tankavaaran kultakylän kanssa Retkelle -messuilla. Minulla on asunto vielä täällä ja kävin nauttimassa lämpimästä auringonpaisteesta ja pyöräilemässä lempi reittini Kuokkalan lähistöllä.

Jyväskylän rantaraitti lienee kaupungin suosituimpia ulkoilu- ja pyöräilyreittejä, mutta muualtakin löytyy hyviä teitä ja kauniita maisemia. Itse olen asunut pitkään Kuokkalassa ja siinä lähistöllä sijaitseva Sippulanniemi on ihana pyöräillä ympäri. Sippulanniemessä kulkee myös noin neljän kilometrin mittainen luontopolku, joka on todella kiva!

Minä menen yleensä reitille Kekkolan läpi kohti Keljon marketteja ja poikkean tielle, joka lähtee Golf -radan vierestä Keljonlahden rantaa pitkin. Edenpänä Keljon voimalaitosta vastapäätä on kiva kallio, jolla tykkään istuskella etenkin aurinkoisella säällä!

Jyväskylässä pidän eniten veden läheisyydestä. Viime kesän helteissä oli aivan ihanaa mennä uimaan puhtaisiin järviin. Luonto on muutenkin Jyväskylässä läsnä ja liikkumaan pääsee monella tapaa ulkona niin pyöräillen, jalan kuin vaikka talvisin hiihtäen.

Sippulanniemen kärjen jälkeen tullaan Pohjanlahden rantaan, jonka varrella on Ristikiven uimaranta ja muutama yksittäinen laituri, joista olen joskus pulahtanut uimaankin, kun en ole kaivannut uimarannan hälinää ympärille. Pohjanlahden päässä on Tikan uimaranta, joka on Jyväskylässä aivan lempparini! Ehkä siihen voi vaikuttaa asuinpaikkani siinä vieressä, mutta Tikan ranta on yleensä melko rauhallinen ja siinä on hyvä pohja. Talvella tässä pääsee myös pulahtamaan avantoon!

Tikan rannasta voi halutessa polkaista vaikka kohti Kuokkalan kartanoa, ja sieltä poiketa rantaraitille, jolloin pääsee kiertämään koko Kuokkalan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.