Pohjankettu goes #lapinmuseoseikkailu. Museokortin kesän seikkailijat valittiin.

Täällä Tankavaarassa asuessani on ympärilleni muodostunut ystäväporukka erilaisia ihania persoonia. Päätimme keväällä hakea Museokortin kampanjaan, jossa etsittiin seikkailijoita toteuttamaan erilaisia museokierroksia kesän ajan. Satojen hakijoiden joukosta valittiin kymmenen seikkailua, joista yksi on meidän ideoimamme Lapin museoseikkailu!

Kampanja starttaa heti juhannuksen jälkeen ja viikottain pääsee seuraamaan sosiaalisesta mediasta erilaisia seikkailuja ympäri Suomen. Meidän seikkailu Lapissa tapahtuu viikolla 31 heinä- ja elokuun vaihteessa.

Somessa kannattaa ottaa Instagramissa seurantaan Museokortti, jossa seikkailuja nähdään kesän läpi. Häshtägein seikkailut löytyvät myös #museoseikkailu2019 #museokortti #museokierros sekä meidän oma seikkailumme #lapinmuseoseikkailu.

Kuva: Heikki Sulander

Seikkailumme sisältää kuusi Lapin museota

Meidän nelikko Tankavaarasta suunnitteli oman museoseikkailun, jossa tutustutaan Lapin parhaisiin ja mielenkiintoisimpiin museoihin. Aivan kaikki museot eivät mahtuneet mukaan, mutta saatamme ottaa ja tehdä jatkoseikkailun jäljelle jääneisiin kohteisiin.

Seikkailumme on suunniteltu toteutettavaksi neljässä päivässä autolla rengasreitin varrella. Kaikki kohteet on myös toteutettavissa linja-autolla, paitsi Kittilän Särestöniemi. Aikataulullisista syistä me itse kuitenkin seikkailemme kohteet läpi pitkin kesää.

Seikkailu alkaa Rovaniemeltä, jossa tutustumme tiedekeskus Arktikumiin sekä Kulttuuritalo Korundiin. Kittilässä tutustumme korpitaiteilija Reidar Särestöniemen kotimuseoon. Seuraavaksi matka jatkuu Inariin ja saamelaismuseo Siidaan. Inarissa koemme myös Inarijärven risteilyn. Tankavaarassa meitä odottaa kultakylä ja Kultamuseo, jossa tutustumme kullankaivuun historiaan sekä kokeilemme itsekin kullanhuuhdontaa ja -kaivuuta autenttisissa olosuhteissa. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä on vuorossa Sodankylän Alariesto-galleria.

Museokohteiden lisäksi joukkomme nauttii retkeilystä ja luonnosta ja olemmekin suunnitelleet matkan varrelle sopivia luontokohde-elämyksiä. Mukana on muun muassa Napapiirin retkeilyalue, Karhunpesäkivi Myössäjärvellä sekä Sompion luonnonpuiston huikea Pyhä-Nattanen.

Kuvat: Heikki Sulander

Hakemusta varten kehittelimme hieman höpsähtäneet hahmot itsestämme, jotka pitävät oikeastaan paikkaansa. Heikki on huumorimiehiä ja Anne suunnittelun ja järjestelyn mestari. Kaija rymyää metsissä ja on super kiinnostunut kaikesta luontoaiheisesta. Ulla puolestaan nauttii taiteesta ja tieteestä.

Oikeasti sitten kesän aikana tutkimme museoita ja seikkailemme ihan omina itseinämme, hahmot sikseen. Tässä hakemusvideomme, jolla pääsimme mukaan toteuttamaan museoseikkailua:

Keitä me sitten olemme?

Heikki ja Anne

Heikki on valo- ja videokuvataiteilija sekä meidän porukan koomikko. Lapin museoseikkailumme taltioimisesta vastaa siis hän. Heikin omaa instagramtiliä ja huikeita valokuvia voi seurata @sulanderphoto.

Anne puolestaan on markkinoinnin ja viestinnän moniosaaja ja seikkailumme järjestelyn ja viestinnän takana. Hän nauttii retkeilystä ja kulttuurielämyksistä historian parissa sekä kirjoittaa Rinkkaputki -nimistä seikkailublogia, johon miehensä Heikki ottaa kuvat. Annea voi seurata myös hänen omalla instagramtilillään @annesulander.

Ulla

Ulla on taide- ja kulttuurielämyksiä rakastava kulttuurituottaja Vantaalta. Häneen tutustuimme, kun hän saapui Tankavaaraan projektisihteerin toimeen kesän ajaksi. Ullan somea pääset seuraamaan instagramissa @ullasusa_photography. Ullan elämässä seikkailee myös suloinen Hilla-koira!

Kaija

Ja entäs minä? Minä rakastan luontoa ja olen erityisen kiinnostunut luontokohteista, pyhistä paikoista, saamelaiskulttuurista ja historiasta yleensäkin. Odotan eniten saamelaismuseo Siidaan pääsyä sekä meidän omaa museota Kultamuseota täällä Tankavaarassa, vaikka olenkin siellä jo käynyt.

Toimin oppaana sekä ravintolatyöntekijänä täällä Tankavaaran Kultakylässä. Minua voi seurata Instagramissa @pohjankettu, johon tulevat myös kaikki #lapinmuseoseikkailu aiheiset jutut. Toinen tilini @pohjankettuphoto on pyhitetty kaikelle luonto- ja retkeilymateriaalille sekä valokuville.

Museokorttiin kannattaa myös käydä tutustumassa heidän nettisivuillaan, mikäli palvelu ei jo ole tuttu. Kortti on kerta kaikkiaan loistava idea ja sillä pääsee satoihin museoihin ympäri Suomen aina Inarista Ahvenanmaalle.

Tutustu myös muihin seikkailijoihin täällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.