Sarajevo kuvina

Olen aika kiitettävästi saanut mahdollisuuden koluta Euroopan mantereen eri maita ja tähän asti käymistäni paikoista olen ihastunut Balkanin maihin. Erityisesti Sarajevoon Bosnia-Hertsegovinassa!

Olin opiskeluvaihdossa Slovakiassa ja uuden ystäväni kanssa päätettiin matkata linja-autolla Sarajevoon pääsiäiseksi. Kummallekin paikka oli tuntematon ja meitä jännitti lähteä. Bratislava on lähellä Wieniä josta otimme bussin pitkälle matkalle kohti Bosniaa. Matka kesti ~13 tuntia yön yli ja se oli täynnä matkustajia. Raskaasta matkustamisesta huolimatta pieni vuoristokaupunki oli kaiken sen vaivannäön arvoinen. Sarajevo on ihmeellinen! Ja aivan liian aliarvostettu matkailukohteena.

Tässä kuvia meidän matkaltamme.

Sarajevon lampaat

Sodan jäljet näkyvät joka puolella luodinreikinä, pommitusten jälkinä ja iskulauseina plakaateissa, mutta kaupunki on silti ihanan elossa ja ihmiset niin sydämellisiä ja ystävällisiä.

Baščaršijan turkkilaiskortteli on täynnä ihania basaareja ja kauppoja!

Sain vaihtoni aikana Slovakiassa ihanan parhaan ystävän. Sarajevoon teimme ensimmäisen yhteisen matkan ja tätä seurasi vielä monia!

Sarajevossa syötiin muun muassa baklavaa, burekia ja ćevapčićiä. Kaikki ruoka Bosniassa oli ihan tajuttoman hyvää!

Moskeijat oli tosi kauniita!

Kaiken kaikkiaan Sarajevo on pieni kaupunki, joten sen näkemiseen ei sinänsä montaa päivää tarvitse, mutta minä olisin viihtynyt siellä ihan vaan tunnelmaa fiilistelemässä vaikka kuinka ja haluan ehdottomasti palata tänne. Ensi kerralla täytyy lähteä vuorille patikoimaan ja näkemään enemmän luontoa.

Kaija

2 vastausta artikkeliin “Sarajevo kuvina”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.