Menu
  • Pohjankettu
  • Blogi
  • Retkeily
    • Kansallispuistot
    • Muut retkikohteet
    • Varusteet
  • Kulttuuri
  • Ulkomailla
  • Yhteys
  • Galleria
  • In English
Menu

Superhelppo thaimaalainen vegewokki.

Posted on joulukuu 11, 2018tammikuu 27, 2019 by pohjankettu

Nyt ollaan luottoruokien äärellä, kun ei ole aikaa kokata mitään monimutkaista, mutta pitäisi saada terveellistä ruokaa kätevästi. Spice Up! -merkkisillä maustetahnoilla saa hyvän makuisia ruokia aikaan ja niitä on tässäkin käytetty. Tämä ei tosiaan ole maksettu mainos vaan tykkään käyttää näitä tahnoja ihan todella paljon. Joskus laitan myös inkivääritahnaa, jota tällä kertaa kaapista ei löytynyt.

tahnat

Thaimaalaiseen kasviswokkiin tofulla tarvitset:

1 pkt maustamatonta tofua

vihanneksia, esimerkiksi tuore parsakaali ja pakaste wokvihannekset

1-2 rkl Spice Up! maustetahnaa. Itse olen hyväksi havainnut thaimaalaisen vihreän curryn ja panang thai kastikkeet

1 rkl Spice Up! sitruunaruohotahnaa

soijakastiketta

1 pkt/tölkki kookosmaitoa

pippuria

Isoin työ on tofun kuivaaminen ja vihannesten pilkkominen. Itse olen havainnut parhaaksi keinoksi kuivata tofu kääriä se esimerkiksi keittiöpyyhkeeseen ja laittaa se jonkinlaisen painon, esim pannun alle joksikin aikaa. Tässä välissä voi pilkkoa vihannekset. Minä käytän yleensä parsakaalia tuoreeltaan ja tähän wokkiin heitän sitten pakasteesta wokkivihanneksia.

Tofun kuivaamisella on tarkoitus, että se imisi sitten mausteet hyvin itseensä sillä tofu itsessään on kovin mautonta. Jotkut ovat sitä mieltä, että tofu pitäisi marinoida, mutta minun suun mukaan näillä keinoin tofusta saa myös maukasta. Yksi hyvä tofun maustamisen kikka on paistaa se soijakastikkeessa, hunajassa ja valkosipulissa tai chilissä!

tofu

Kuutioi tofu ja paista kuutiot paistinpannulla oliiviöljyssä rapsakoiksi. Lisää kunnon loraus soijakastiketta (ainakin kolme-neljä ruokalusikallista) ja lisää vihannekset ja halutessasi esim. valkosipulia tai chiliä. Paista hetken aikaa ja lisää noin 1-2 ruokalusikallista maustetahnaa, joko green curry tai panang thai ja ruokalusikallinen sitruunaruohotahnaa sekä kaada joukkoon kookosmaito. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen tekeytyä pannulla.

Voit tarjoilla kastikkeen/wokin riisin tai nuudelin kanssa. Olenpa joskus tainnut syödä perunoidenkin kera, mikä ehkä ei ollut kaikkein paras lisukevaihtoehto.

kookos

  • arkiruoka
  • kasvisruoka
  • thaimaalainen
  • tofu
  • vegaaninen
  • wokki
  • Vastaa Peruuta vastaus

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Instagram

    View on Instagram

    Arkistot

    • joulukuu 2020
    • marraskuu 2020
    • syyskuu 2020
    • helmikuu 2020
    • joulukuu 2019
    • lokakuu 2019
    • syyskuu 2019
    • elokuu 2019
    • heinäkuu 2019
    • kesäkuu 2019
    • toukokuu 2019
    • huhtikuu 2019
    • maaliskuu 2019
    • helmikuu 2019
    • tammikuu 2019
    • joulukuu 2018
    • marraskuu 2018
    • syyskuu 2018

    Pohjankettu logo by Heikki Sulander Photography

    © 2021 | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme