Tämä kastike on mun ehdottomia lemppareita pastalle. Turvaudun myös usein tähän kun ei esim kerkeä käymään kaupassa nämä ainekset kun yleensä löytyvät valmiiksi kaapistani. Tai jos vain muuten laiskottaa.
Mun mielestä paras tomaattikastike tulee kun ei sotke liikaa eri mausteita. Suolalla ja pippurilla pääsee jo pitkälle, mutta itse rakastan valkosipulia, joten sitä pitää olla reippaasti! Tuore basilika kruunaa kastikkeen ja pikku neuvo tomaattikastikkeen valmistuksessa on sokeri, joka taittaa kitkerää makua etenkin purkkitomaattimurskan kanssa.
Toinen asia, josta en ikinä saa tarpeekseni ovat kikherneet ja ne kuuluvat tähän kastikkeeseeni aina tuomaan vähän enemmän ravintoarvoa tälle ruoalle.
2-3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 pkt kikherneitä
1 tölkki tomaattimurskaa (mulla on aina Muttia)
1 pieni tölkki tomaattipyrettä (jälleen esim Mutti)
suolaa
pippuria
sokeria
tuoretta basilikaa
Kuullota pannulla ensin oliiviöljyssä sipuli ja lisää hienonnettu valkosipuli. Tässä vaiheessa usein lisään suolaa maun mukaan. Heitä joukkoon kikherneet, tomaattimurska ja -pyre. Sekoita hyvin ja lisää (musta)pippuria ja vielä hieman sokeria. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä. Hienonnan tuoretta basilikaa kastikkeeseen sekä tekovaiheessa, että lopuksi heitän annoksen päälle tuoreita lehtiä. Tarjoile oman mieltymyksesi mukaisen pastan kanssa. Annokseen voi vielä lopuksi heittää parmesanjuustoa tai vegaanista Violifen Prosociano parmesaania päälle.
Kaija